torsdag 19. august 2010

Stripor i trädgår'n


28 januar i år var jeg i Gøteborg for å høre på 80-talls glamrockerne Stryper! Stryper var et av de store glam-metal bandene fra 1984 og til 1992. Balladen "Honestly" var den mest etterspurte musikkvideoen på MTV i 1987. De har solgt millioner av plater og turnert hele verden på store scener. I 1999 gjorde de en reunion og holdt noen konserter. Alle originalmedlemmene var med, men Tim Gaines, bassisten, forsvant fort ut igjen. De har gitt ut 2 album etter gjenforeningen med en annen bassist. I fjor hadde de sitt 25 års-jubileum og i den anledning ble Tim Gaines med de på en verdensturne. Etter en pause i turneen, ble det klart at Tim Gaines er tilbake i bandet. De gir i høst ut sitt første album sammen siden 1991. Dette er et cover-album og det spekuleres i at de ønsker å komme kjapt ut av kontrakten de har med Big3 Records. Cover-albumet tyder likevel på å bli bra! Lydklipp kan høres her http://www.stryper.com/thecoveringsamples/

Originalartistene er slike som Judas Priest, Led Zeppelin, Kiss, Iron Maiden og Black Sabbath. Ganske spesielt for et band som Stryper å covre disse låtene, men det har med musikalske røtter å gjøre og Stryper virker å være mer opptatt av å bare ha det gøy enn på lenge. Det lover godt.


Tilbake til Sverige. Konserten var polert, men det er tydelig at man har med proffe musikere å gjøre. Michael synger fortsatt utrolig bra, og hele bandet koste seg på scenen, selv om det er i en betydelig mindre skala nå enn tidligere.













Ellers var Göteborg litt grå og stusselig i januar. En del fin arkitektur der og en "luftig" by var det. Koselig togstasjon. Kjøpte LP med Björn Stigsson for 10,-...og så hadde de en kjempegod chai latte der. Den har jeg laget mye etter jeg kom hjem. Bodde på et koselig lite hotel kalt Mornington Hotel. Anbefales!







Trädgår'n er forøvrig stedet de spilte på....
http://smalloneandtheoldone.blogspot.com/

1 kommentar: